Verlicht zijn, ‘t staat geweldig maar ‘t past me niet.

“En als jij nou bij mij komt trainen dan ben je niet alleen de spirituele Messi maar deze de zomer ook nog eens supersexy!!” zei hij met een grijns van oor tot oor alsof ik ‘ones in a lifetime’ aanbod kreeg. Ho.. stop.. wacht even.. wat bedoel je?! vroeg ik om tijd te winnen zodat ik de zojuist ontstane kortsluiting in mijn hoofd kon incasseren en verwerken. Ten eerste wat is een Messi? Hoofdschuddend prevelde hij iets van “onvoorstelbaar…” en “natuurtalent” waarna ik de vergelijking nog steeds niet direct begreep. (Dat bleek een ‘wie’ te zijn.. sorry meneer Messi). “Nou jij bent toch hartstikke verlicht!” hervatte hij vol enthousiasme onze conversatie. Verlicht? Ik?? Ja, als ik onder een bouwlamp ga staan misschien… Dit gesprek ging zo niet de kant op die ik wilde, alleen al de gedachte dat ik verlicht zou zijn. Verlicht zijn.. ‘t staat geweldig maar ’t past me niet.

En deze zomer sexy?! Ik voel me nu al sexy… sputterde mijn ego tegen… wij hebben duidelijk allebei een andere definitie van ‘sexy’. “Dus je komt niet bij mij trainen?” hij keek erbij alsof ik hem een puppy had beloofd maar die belofte nu toch maar niet nakwam. Euh, nee ik zou niet weten waarom. Ja maar… wil je niet in topvorm zijn dan?! opperde hij bijna wanhopig in een poging om mij alsnog ‘het Licht’ te laten zien. Ik bedoel.. een spirituele Messi zijn én een afgetraind lichaam dat is perfectie, dat is sexy! En met die woorden propte hij mij in diverse hokjes a la de prijswinnende cavia van Fred Oster.

Nee, ik kom niet bij je trainen ik voel me in topvorm en dat wat jij als imperfectie ziet, zie ik als één van mijn mooie kenmerken. Nu had ik bij hem kortsluiting veroorzaakt, zijn gezicht was één en al ‘Huh, hoe dan?!?’ en was het mijn beurt om breed te grijnzen.

Beste man, ik dank je hartelijk voor je lieve aanbod, echt waar. En was er noodzaak voor mijn gezondheid geweest dan had ik je aanbod met twee handen aangegrepen. Maar ik ben heel tevreden met dit lichaam en hoe het eruit ziet, wel of niet sexy in de ogen van anderen dat zegt mij niets meer. En geloof me als ik zeg; Been there, done that, got the T-shirt and…. paid for it.

“Sexy, in mijn beleving, is ‘Kracht’. De kracht van oprechte zelfliefde, van onbevangen zelfvertrouwen, de kracht van heldhaftige kwetsbaarheid, de kracht van Authenticiteit! Hoe zou ik in hemelsnaam nu aan Jan en alleman kunnen verkondigen dat zelfliefde DE weg naar geluk is als ik daar zelf niet in zou geloven? Hoe kan ik al die mooie schepsels vertellen dat “imperfectie” een verzinsel van het brein is en dat er in ons allemaal een spirituele Messi schuilt (wat dat ook betekenen mag..) als we maar geloven in onszelf, dat we al perfect zijn zoals we zijn. En dan zelf ontevreden zijn over de “looks” van dit lichaam omdat het niet door ieders brein in het hokje “sexy” geplaats kan worden?! Nee, dat zou lachwekkend en dubbelhartig zijn. Wie zit er te wachten op zo’n toneelstukje? Niemand toch?! Mensen zijn niet dom en ik ben geen foute reclame spot die het één roept en het ander doet.”

“Ik ben een ziel die in dit leven door schade en schande geleerd heeft dat niets zo sterk en perfect is dan The Power of Love. En dat ik mijzelf én de ander beschadig als ik dat niet op z’n minst zou trachten te belichamen en er naar zou handelen. Dus ik pas voor een nominatie voor het Gouden Windei… DAT is in mijn beleving niet sexy!” sprak de Messi *kuch* met de weelderige contouren van ’t Theelepelvrouwtje…

Hij had haar gewogen en te licht bevonden,
Zij lichtte meer dan ‘n tip van de sluier, onomwonden
Duisternis werd schemer en uiteindelijk zag hij ’t licht
Bij nader inzien bleek ze toch ‘n ‘zwaargewicht’…
© Anoeska

Deel "Verlicht zijn, ‘t staat geweldig maar ‘t past me niet." op:

Eén reactie op “Verlicht zijn, ‘t staat geweldig maar ‘t past me niet.

  1. Ik denk dat uw artikel is zeer goed. Ik heb veel geleerd van de dingen. Heel hartelijk bedankt

Reactiemogelijkheid gesloten.

Geen producten in de winkelwagen.