Laat je niets wijsmaken

Er moet me iets van het hart en niet ieder hoofd zal het willen begrijpen dat het vanuit het hart komt.  Maar dat is ok, ik heb je lief ook als je de intentie even niet voelt.

Vergeten?
Het lijkt wel of men is vergeten dat niemand, maar dan ook wer-ke-lijk niemand, op deze aardbol weet wat het universum omvat en in petto voor ons heeft. Dat men gemakshalve vergeet dat we enkel maar kunnen observeren en hele, hele kleine fragmentjes kunnen concluderen. En dat we, de mens, zeker niet in staat is stellig een waarheid op dit gebied te pretenderen. Dit ‘verkondigen, geloven en volgen’ is wat de mens al eeuwenlang doet en het heeft de mens altijd lijnrecht tegenover elkaar gezet en uit elkaar gedreven. Aannames, oordeel en onderscheid dreef de mens alle hoeken in vanwege hun “waarheid”. Vergeef het ons we wisten niet beter…

En dan nu anno 2020. Mensen voelen zich verward, boos en opgejaagd. Dit is het resultaat van eeuwenlang “beweren, geloven en (blindelings) volgen”, het domineert nu meer dan ooit, materieel, emotioneel en spiritueel. We zijn verwijderd van ons innerlijk kompas dat ons zo goed kan vertellen wat voor ons juist is en wat niet. Vele raken nog meer dan voorheen verstrikt in wat anderen stellig beweren en weer anderen raken verward omdat men gewoon domweg niet meer weet wie of wat te geloven en… ja, ja… te volgen.  

Wakker?
We horen en zien mensen onder andere spreken over de dimensies en de reis die we nu van de ene naar de andere dimensie zouden maken als een zeker weten. Alsof het een vaststaand feit is waar je een ticket voor kan kopen. Tools worden aangeboden, waarschuwingen meegegeven en troepen worden opgeroepen. Vele nemen het aan voor waarheid, delen deze visies als waarheid en kijken (stiekem) anderen erop aan als zij die waarheid niet willen of kunnen volgen.. Maar klinkt dat niet bekend?

Je bent wakker of je bent niet wakker is een veel gehoorde kreet. En dat an sich is een overtuiging, een hokje een label. Want wat is wakker nou eigenlijk? Is het wakker als je de ander voor slapende uitmaakt? Is het wakker als je denkt een spiritueel leraar of een verlosser van enig soort te zijn? Is het wakker als je vindt dat jij de mensheid wel even kan vertellen hoe het zit en moet? Of is het wakker dat je ieder in zijn/haar waarde laat. Is het wakker als je weet dat je eigenlijk niets of bitter weinig weet. Is het wakker als je weet dat je niemand kan vertellen hoe hij of zij leven moet maar alleen vanuit je handelen een eventueel voorbeeld kan zijn. Een echt spiritueel leraar is een student onder de studenten en zal zichzelf nooit zo “verkopen”. Simpel om het feit dat hij/zij de liefdevolle nederigheid heeft leren kennen dat we allen één en dezelfde zijn. En die verlosser dat ben je zelf.

Veel goeds doet dat wijzen naar elkaar in ieder geval niet…het maakt mensen boos en onzeker over hun eigen bestaan. Het geeft het hoofd het idee dat het iemand moet volgen als de Rattenvanger van Hamelen. Iemand die het vast wel beter weet… En laat onzekerheid nou hand in hand gaan met angst. En angst is nou net dat wat een mens tegenhoudt voluit te leven en lief te hebben. Is dat wat we elkaar willen voeren? Nee toch? Maar op die manier houden we wel dat in stand dat wat we allen voelen en niet meer te willen; ongelijkheid, verwijdering, chaos. Dat wat al die eeuwenlang zo’n juk is!

Vewijdering
En dan, we roepen dat we letterlijk niet van elkaar verwijderd willen zijn, de ander niet op afstand willen houden. We hunkeringen naar aanraking en verbinding maar tegelijkertijd duiken we allerlei stromingen in die ons emotioneel nog verder van elkaar doet verwijderen. Wederom staat men lijnrecht tegenover elkaar… wederom is daar boosheid, angst en onzekerheid.

Verbroedering
Maar wat nou als we eens liefde en begrip gaan opbrengen voor elk mens. Dat we zouden stoppen met te doen alsof er uberhaupt iemand is die het allemaal wel weet, ons ikje incluis. Dat we elkaar de respect en de ruimte geven om te zijn wie we zijn en zo emotioneel dichter bij elkaar kunnen komen. Zou dat niet de werkelijke verbroedering zijn? Weg met alle oordelen, beweringen en stromingen.  Vooroplopende waarheidsverkondigers zullen vervliegen en de ware liefdevolle boodschappers om je heen zullen zichtbaar worden. En de weg zal zich als vanzelf op natuurlijke wijze openbaren. Niet omdat zij roepen wat te doen en te laten maar omdat je ziet en voelt hoe zij zelf leven en handelen. En je voelt dat jij dat ook wil én kan! Je hoofd zal er weinig van begrijpen maar je hart zou instant in alle vrijheid de aansluiting voelen en aangaan.

Simpel
In mijn beleving is het leven eigenlijk heel simpel. Heb lief, heb alles en iedereen als het even kan zonder oordeel lief. Realiseer je, je bent hier in deze hoedanigheid maar een fractie in de eeuwigheid op aarde. En vraag je af; wat laat je achter? Wat is jouw emotionele en spirituele voetprint in de tijd voor de generaties die volgen? Vertrouw je hart en sta open voor elke visie en elk mens. Durf je hart te volgen en we komen vanzelf samen. Want jouw hart is mijn hart en andersom. Weet dat we allemaal lerende zijn, allemaal. We zijn allemaal de leraar en tevens de leerling die elkaar op weg helpen. Dat er geen absolute waarheid bestaat dan alleen die van de liefde. En dat dus niemand jouw het licht hoeft te wijzen omdat je dit BENT, je hoeft alleen maar te ZIJN.

Dus laat je hoofd je niets wijsmaken alle wijsheid zit in je, heb de moed daarop te vertrouwen. Herinner je wie je bent, wat je werkelijk bent. En vergeet wat je dacht te zijn… een passieve volger, een stakker die in het duister tast ( zou Wim Sonneveld zeggen), die dacht ‘een hoofd’ te moeten gehoorzamen om ooit gelukkig te kunnen leven. Wij allen zijn één groot kloppend hart, een hart dat nu even wat ritmestoornissen heeft. Maar met de kracht en liefde van ons allemaal kan dat hart binnen een hartslag weer gezond gaan kloppen. En dan, lieve mensen, bereiken we samen daar waar we in wezen zo groots in zijn… En dat is niet strijden, volgen en overleven… Maar in verbinding autonoom vrij Leven.

Lief mooi mens, wees dapper, heb vertrouwen en heb lief. Roekeloos lief!!

Deel "Laat je niets wijsmaken" op:

9 reacties op “Laat je niets wijsmaken

  1. Hear hear Anoes. Dit resoneert in al mijn vezels. Prachtig verwoord! Enne…..Ik heb je lief ❣❤

  2. Lieve Anoeska, is dit een van de boodschappen die je hebt doorgekregen? Zou zomaar kunnen, want het is precies de boodschap die ik uit de vele BDEs krijg. Exact hetzelfde. Geweldig dus. Angst is een tegendraaiende factor. Wij zijn allemaal EEN. Als iemand zegt precies te weten hoe alles in elkaar zit, ren dan snel weg (jouw eerste woorden die ik je hoorde zeggen). Alles zit al in je, je hoeft nergens heen om de waarheid te zoeken. Liefde is de grootste kracht. Het zit allemaal in jouw verhaal. Dus in één woord: TOP! Het resoneert helemaal 100% met me. Dikke zoen daarvoor 😘🌹❤️

  3. Prachtig geschreven en zo staat ons gezin er ook in…
    Ik deel m bedankt voor de mooie inspirerende woorden
    Liefs van Jol

  4. Dank je voor deze glashelder verwoorde eye opener Anoeska , ik kijk zo ook graag naar het hele gebeuren en corona gekte na aanvankelijk de neiging gevoeld te hebben om ‘partij te kiezen ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen producten in de winkelwagen.