Hoe word ik een supersterk medium?

Deze vraag staat met stip op nummer 1 in de top 3 van alle vragen die ik van vele mensen krijg die het mediumschap willen leren. Over het algemeen wordt er vaak gedacht dat je voor het mediumschap geboren moet worden, de zogenaamde uitverkorenen… Dat is niet waar. Mediumschap is voor iedereen en door iedereen te leren. Vervolgens denkt men dat je over de nodige dosis talent moet beschikken wil dat lukken. Ik kan je vertellen, ook dat is niet waar.  Wat is er wel voor nodig is zijn 3 ingrediënten of eigenlijk 3 voorwaarden. Welke drie dat zijn zal ik hieronder uit de doeken doen. Maar eerst leg ik graag het verschil uit tussen de gepassioneerde student en de geïnteresseerde student. De één heeft niet meer of minder potentie dan de ander maar er is wel een duidelijk verschil hoe zij het leertraject benaderen, ervaren en doorlopen.

De geïnteresseerde student
De geïnteresseerde student is bovenal nieuwsgierig en start ook vaak puur uit nieuwsgierigheid. Hij/zij absorbeert alles over de materie wat er te beleven en te leren valt als een spons. Deze student ervaart het leertraject als een soort van spirituele speeltuin. Hij/zij onderzoekt, probeert uit en leert. Zolang de materie goed te behappen is voor deze student en het instant plezier oplevert dan gaat men door met deze persoonlijke queeste. Wordt het op een geven moment te zwaar, is het (instant) plezier even ver te zoeken, dan verdampt de interesse vrij snel en stopt men met de verdieping. Niets mis mee! Dat was dan precies wat deze persoon op zijn/haar pad nodig had en heeft gekregen

De gepassioneerde student
De gepassioneerde student start net als de geïnteresseerde student vol nieuwsgierigheid. Ook deze student absorbeert alle materie vol overgave. Het verschil tussen de geïnteresseerde en gepassioneerde student zit in het moment als het moeilijk wordt. De gepassioneerde student kan vol met onzekerheden zitten net zoals de geïnteresseerde die heeft. Er kunnen dus absoluut gedachten zijn dat men wil stoppen met het leertraject maar een drive van binnenuit zorgt ervoor dat zij toch telkens doorzetten. Dat gevecht in het hoofd over wel of niet doorzetten kan soms jarenlang bij tijd en wijle de kop opsteken als het een periode moeilijk gaat. Toch stoppen zij niet (snel) en ondanks dat mentale gevecht kunnen zij geen genoeg van de materie krijgen.

Is de drive sterker en zet men door dan zal dit gevecht uiteindelijk verstommen. Dit omdat men door blijft groeien en gaat inzien dat het verzet afkomstig is van een bang brein met angst voor falen. Zij beginnen de vruchten te plukken van hun inzet en zien in wat een rijkdom het mediumschap en hard werken hen oplevert. Deze studenten willen dus dikwijls stoppen maar de innerlijke drive maakt het erg moeilijk om te stoppen.

Innerlijke drive
Een geïnteresseerd medium kan van de één op andere dag een gepassioneerd medium worden. Daarentegen kan een gepassioneerd medium de drive volledig verliezen. Hoe kan dat gebeuren? Dat komt door de 3 ingrediënten. Als de geïnteresseerde die 3 stug naleeft zal de drive alsnog ontwaken en zal hij/zij een gepassioneerd medium worden. Als een gepassioneerd medium die 3 niet (meer) naleeft zal de mentale strijd luider worden en zal de drive zoetjes aan verdwijnen. Die innerlijke drive voeden en vasthouden is een must. Die drive is namelijk je innerlijke kracht die je aandrijft om door te zetten als het even moeilijk gaat. Het is die drive die je naar ongekende hoogtes stuwt! Elke student Mediumschap die dus deze 3 voorwaarden constant naleeft koestert en wakkert die drive aan en zal een supersterk medium worden.


Nr. 1 TOEWIJDING
Toewijding is je volledig inzetten voor het doel dat je wilt bereiken. In dit geval een sterk medium worden. Met hart en ziel geef je het alles zodat het kans van slagen heeft.  Je mist alleen een lesdag of training als het echt niet anders kan. Je bent altijd op tijd want je wilt beslist niets missen. Smoezen om te verzuimen accepteer je niet van jezelf. De afspraak die je met jezelf en het universum gemaakt hebt kom je trouw na. Toewijding vraag soms doorzettingsvermogen maar ook doorzettingsvermogen groeit telkens als je het toepast. Toewijding, is de volledige aandacht geven aan iets dat je echt wilt bereiken. En iedereen weet…. Alles dat je aandacht geeft groeit. Des te groter je toewijding des te sterker je groei.


Nr. 2 FOCUS
Versnippering is het tegenovergestelde van Focus. Versnippering, de verdeling van je aandacht, talenten, docenten en leertrajecten is funest voor groei. Focussen is gericht aandacht geven zonder bijzaken. Al je concentratie op de ene punt. The eye of the tiger zeg maar. Versnippering van aandacht tijdens lessen en oefeningen zorgt altijd voor een gebrekkig resultaat. Door versnippering van talenten, een beetje van dit en een beetje van dat, (bijvoorbeeld Mediumschap én coachen én tarot) zal je overal een beetje goed in worden maar nooit een expert in allen. In één discipline, bijvoorbeeld het Mediumschap, heel goed worden vergt focus op één discipline.

Versnippering van docenten, bij verschillende docenten tegelijk leren, trainen en oefenen, zorgt voor verwarring bij de student. Elke docent geeft namelijk anders les. Dit zorgt voor een vermoeiend en herhaaldelijk ‘groei en terugval’ in je ontwikkeling. Voor een gestaagde groei blijf bij die ene docent die voor jouw als de beste voor jouw aanvoelt. Versnippering van leertrajecten, spiritueel multitasken, diverse cursussen en opleidingen tegelijk doorlopen. Het lijkt in het begin leuk maar maakt het uiteindelijk verwarrend én zwaar. Niet één traject krijgt dan namelijk de volledige focus. En focussen is een must voor (exceptionele) groei.


Nr. 3 INTROSPECTIE
Introspectie, het zelfwaarnemen, is bij jezelf naar binnenkijken. Als medium is dat cruciaal en als student maak je er vanaf lesdag 1 kennis mee. Elk medium (in de dop) kan er niet onderuit wil je goed blijven groeien. Introspectie doet je inzien wat en wie je werkelijk bent en wat aangeleerd saboterend gedrag is. Middels introspectie leren we onszelf lief te hebben en daarmee elk mens. Introspectie, onszelf de spiegel voorhouden, is de weg naar empathie, bevrijding en zelf- en naastenliefde. Mediums zijn de boodschappers van de liefde en daarvoor zullen zij onophoudelijk dit innerlijke pad naar liefde moeten belopen.

Deze 3
Leef je deze 3 onverstoorbaar na dan zal je tot een (meer dan) bovengemiddeld medium ontwikkelen. Of je nou als geïnteresseerde of als gepassioneerde student bent begonnen, dat maakt geen verschil. Je haalt er immers altijd uit wat jij het geeft. De enige die jouw groei kan saboteren ben jij. Een ieder die zich in een discipline meester heeft gemaakt heeft het ooit volhardend zijn volledige toewijding en focus gegeven. Een ieder die meester over eigen gedachten is geworden en ware liefde heeft gevonden heeft met toewijding en focus zichzelf de spiegel voorgehouden.

Nu je dit weet, weet je dus ook dat je tot ongekende hoogtes kunt blijven groeien. Ook als het je wens is om het beste medium van de wereld te worden. Als je het heel je hart & ziel geeft gaat het je ongetwijfeld lukken!


Alle liefs, Anoeska

Deel "Hoe word ik een supersterk medium?" op:

Eén reactie op “Hoe word ik een supersterk medium?

  1. Goed stuk, Anoeska. Bomvol waarheden!
    Ik vind het zo mooi dat je er een levenslang mee aan de slag blijft, op welk “niveau” en welke manier dan ook.
    Dank aan jou voor alles wat je een ieder meegeeft op zijn/haar/hun pad. Heel bijZONder! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen producten in de winkelwagen.