Geschiedenis van Tarot

De oorsprong van tarot is omgeven door mysterie en speculatie, en het is niet precies bekend hoe en wanneer tarotkaarten voor het eerst zijn ontstaan. Er zijn verschillende theorieën en historische sporen die naar voren zijn gebracht, maar er is geen definitief bewijs voor de exacte oorsprong van tarot.

Hier zijn enkele theorieën over de ontstaansgeschiedenis van tarot:

Oud-Egyptische Oorsprong:

Een populaire maar niet wetenschappelijk onderbouwde theorie suggereert dat tarot zijn wortels heeft in het oude Egypte en dat de kaarten symbolen en kennis van de Egyptische mysteriën bevatten. Er is echter geen direct bewijs om deze claim te ondersteunen.

Middeleeuws Europa:

De vroegste bekende tarotkaarten dateren uit het 15e-eeuwse Italië. Een van de oudste tarotdecks is de Visconti-Sforza Tarot, die rond 1440 werd gemaakt voor de heersende families van Milaan. Deze vroege kaarten waren mogelijk bedoeld als een soort van speelkaarten en werden niet direct geassocieerd met esoterische betekenissen.

Franse Esoterische Tradities:

In de 18e eeuw kreeg tarot meer esoterische betekenis dankzij Franse occultisten zoals Antoine Court de Gébelin en Jean-Baptiste Alliette (beter bekend als Etteilla). De tarot werd beschouwd als een geheimzinnig systeem met symbolen en mystieke betekenissen.

De Tarot van Marseille:

De Tarot de Marseille, een van de oudste en meest invloedrijke tarotdecks, verscheen in de 17e eeuw. Het bevatte veel van de symboliek die nog steeds in moderne tarotkaarten wordt gebruikt. Dit deck speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de tarot als instrument voor esoterische praktijken.

Heropleving in de 19e eeuw:

In de 19e eeuw herontdekte de esoterische wereld tarot, vooral door de invloed van occultisten zoals Eliphas Lévi en de Hermetic Order of the Golden Dawn. Ze integreerden tarot in hun spirituele en magische praktijken, waardoor het een diepere symboliek en betekenis kreeg.

Tarot heeft sindsdien een reis doorgemaakt, variërend van een eenvoudig kaartspel tot een instrument voor zelfontdekking en divinatie. De diverse interpretaties en gebruikswijzen ervan hebben bijgedragen aan de blijvende fascinatie voor tarot in de esoterische gemeenschappen en daarbuiten.

Deel "Geschiedenis van Tarot" op:

Geen producten in de winkelwagen.